logo atc veenhorst

Alwin Offereins

  • Trainer senioren
  • Geboortejaar: 1970
  • Licentie: KNLTB A, B en C

Persoonlijk

Mijn naam is Alwin Offereins en ik ben tennistrainer van ATC Veenhorst. Eind jaren negentig, begin 2000, was ik ook trainer van de Veenhorst. Toen was ik verantwoordelijk voor de (jeugd)selectie. In die tijd had de vereniging zowel een jeugdteam als een seniorenteam in de Hoofdklasse van de KNLTB. In 1988 ben ik als trainer met een A-licentie begonnen en ook toen gaf ik een paar uurtjes les op de Veenhorst. Je kunt met recht zeggen dat ik bekend ben met de club. Ik vond en vind het dan ook heel fijn om weer terug te zijn. In 1994 heb ik mijn B-licentie gehaald en vier jaar later ging ik op voor m’n C-licentie, de Coachopleiding. Die laatste is nogal bijzonder omdat dat een opleiding is waar je alleen toegelaten wordt door middel van je CV. Ook moet je een bijzonder goede wedstrijdervaring hebben. Dat laatste is bij mij niet om over naar huis te schrijven maar mijn CV bleek voldoende te zijn.

Het is ook een bijzondere opleiding omdat het soms wel acht jaar kan duren voordat de bond vindt dat er voldoende aanmeldingen zijn met de juiste staat van dienst. Zowel tijdens de B als de Coach opleiding heb ik mogen delen in de oneindige kennis van Frank van Fraayenhoven, mijns inziens de beste opleider ter wereld. Van zijn visie en kijk op tennis maak ik nog dagelijks gebruik. Het stelt me in staat om steeds weer vernieuwend te zijn op de baan. Nu ik weer terug ben op de tennisbaan als tennisleraar, na een afwezigheid van vijf jaar, merk ik dat ik veel energie haal uit de tennislessen. Ik vind het prachtig om weer m’n kennis te mogen delen met mensen die bijzonder geïnteresseerd zijn in de sport.

Mijn visie is in het kort te omschrijven als: het spel van de tennisser staat centraal. Daarom kom ik ook vaak kijken naar wedstrijden. Vanuit dat spel bekijk ik wat het meest essentiële is wat verbeterd dient te worden. Daarop formuleer ik een doel van waaruit vanzelf een oefening rolt. Ik moedig spelers dan ook graag aan mee te doen aan allerlei soorten competitie en toernooien.