logo atc veenhorst

Over Ons

ATC Veenhorst is een actieve tennisvereniging in Almelo. De oprichting vond plaats op 14 juni 1984 en in 2009 hebben we ons 25-jarig jubileum uitgebreid gevierd in aanwezigheid van een groot aantal leden en oud-leden, die onder andere konden genieten van een tennisclinic onder leiding van Miriam Oremans en een feestavond, opgeluisterd door live-muziek.

Ons Park

De vereniging is gevestigd aan de Veenelandenweg 3 te Almelo (wijk Schelfhorst) en heeft de beschikking over een prachtig park met 9 kunstgrasbanen en 2 padelbanen.

Daarnaast heeft het park een gezellig restaurant waar een drankje en een hapje kan worden genuttigd en is er een hal met 3 binnenbanen, die bij slecht weer gebruikt kunnen worden. Deze hal is van de gemeente Almelo, maar wordt mede beheerd door de pachter van het restaurant, André de Kroon.

Training en kennismaken met tennis

De tennistrainingen op het park van ATC Veenhorst worden verzorgd door Ohannes Cakmakçi (trainer A en B), Alwin Offereins, Jeroen Renssen en voor de jongste jeugd door Sandra Veldhuis. De padeltraining wordt gegeven door Brando Kamp.

ATC Veenhorst geeft nieuwe tennissers de kans te ontdekken hoe leuk de tennissport is, door het aanbieden van een proeflidmaatschap van 6 maanden. Tijdens dit proeflidmaatschap is men lid van de vereniging en krijgt men les van een van de bovengenoemde tennisleraren. Meer informatie hierover is te vinden onder de sectie tennistraining op deze site. Ook om padelles te kunnen volgen moet men lid worden van de vereniging.

De vrijwilligers

De vereniging beschikt over een groot aantal vrijwilligers. Nagenoeg het hele park wordt onderhouden door vrijwilligers. Met name de vijftig plus groep is zeer actief.

Voor de jeugd

De jeugdactiviteiten worden met name georganiseerd door het ‘WhoZnext’ team. Dit is een door de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond in het leven geroepen initiatief, waarbij jeugdleden worden gestimuleerd om betrokken te raken bij diverse organisatorische en bestuurlijke clubactiviteiten. Zij organiseren o.a. een pannenkoekentoernooi, een middag voor de middelbare schooljeugd, een kamp en de ‘Winter Out’, een indoor jeugd-winter toernooi. Ook kan de jeugd deelnemen aan de ‘Noaberscup’ voor junioren.

Toernooien, competities & evenementen

Voor de senioren worden er gedurende het hele jaar diverse evenementen georganiseerd. Het seizoen begint met het openingstoernooi, dat bestaat uit een ouder/kind toernooi, een ‘shoot-out’ voor de allerkleinsten. ‘s Middags is er een tennisclinic, gegeven door de trainers en een aantal betere spelers van de vereniging.

Een groot aantal leden neemt deel aan de jeugd- en seniorencompetitie. In juni vindt het Team Creative Open Veenhorst toernooi plaats. Elk jaar doen deelnemers uit de hele regio mee aan dit gezellige toernooi. Dit leidt tot mooie partijen waar het publiek graag voor langs komt.

Elke eerste week van juli kan er worden deelgenomen aan de ‘Noaberscup’ voor senioren. Hieraan nemen diverse verenigingen uit de regio deel. Per vereniging kunnen er teams meedoen die bestaan uit  2 dames en 2 heren van gelijke speelsterkte. Zij spelen dan voor de eer van de vereniging  tegen teams van andere verenigingen op één van de deelnemende parken. Dit bevordert het sociale contact onderling tussen de verenigingen.

Zowel voor de jeugd als voor de senioren worden er clubkampioenschappen georganiseerd.

In oktober vindt er een invitatietoernooi plaats. Tijdens dit toernooi kunnen leden van de vereniging een gastspeler uitnodigen en samen gaan zij dan de strijd aan tegen andere koppels van gelijke speelsterkte.  Deelname aan dit toernooi is kosteloos dankzij de sponsoring van Autobedrijf Christiaans. Gedurende het hele jaar is er op dinsdagavond een racketavond voor alle leden.

Tennissen is een sport die tot op hoge leeftijd kan worden beoefend. Daarom is er een aantal jaren een vijftig plus club in het leven geroepen.  Deze zeer actieve club organiseert op maandagmorgen, woensdagmorgen en vrijdagmiddag racketochtenden/middagen. Deze groep, die bestaat uit ongeveer 80 personen, organiseert in september haar jaarlijkse toernooi. Meestal wordt dit afgesloten met een gezellig warm- en koud Indisch buffet. Deelname aan de racketochtenden en -middagen is vrijblijvend en waarschijnlijk daarom ook zo’n groot succes. Vanzelfsprekend is ook het sociale aspect niet te verwaarlozen.

In het winterseizoen, van oktober t/m december en van januari t/m maart, organiseert de activiteitencommissie de ‘Shamrock Winter Inn’. Bij dit toernooi wordt er binnen gespeeld op zondagmiddag tussen 09.30 en 19.30 uur. Er kan worden deelgenomen in de heren dubbel, de dames dubbel en de gemengd dubbel in de categorieën 3 t/m 9 (bij voldoende deelname). Om aan de ‘Winter Inn’ deel te nemen hoeft men geen lid te zijn van de vereniging. Dat heeft erin geresulteerd dat er inmiddels tennissers uit de hele regio meedoen. Een prachtige overbrugging van het meestal wat rustigere winterseizoen naar de competitie in het voorjaar! Of gewoon om lekker te blijven bewegen in de winter.