Onze trainers


Je kunt beter worden in tennis en/of padel door te trainen. Er zijn aan ATC Veenhorst een aantal trainers verbonden. Ze stellen zichzelf graag voor:


Ohannes Cakmakci

Persoonlijk

Mijn naam is Ohannes Cakmakci en ik ben woonachtig in Almelo. Op mijn 11e ben ik begonnen met tennissen bij ATC Veenhorst in Almelo. Sinds die tijd speel ik competitie en op dit moment speel ik in het eerste herenteam op de zaterdag bij de Veenhorst. Toernooien speel ik meestal in de categorie 3.

In 1999 ben ik begonnen met training geven. In 2000 heb ik mijn trainersdiploma A behaald en in 2007 heb ik mijn trainersdiploma B succesvol afgerond. Nadat ik 3 jaar ervaring heb opgedaan bij een tennisorganisatie ben ik mijn eigen tennisschool begonnen en geef ik sinds die tijd fulltime training. Bij de Veenhorst geef ik training aan de jeugd(selectie) en volwassenen. Ook kunt u terecht bij mijn tennisschool voor (bedrijven)clinics. Voor tennisproducten en/of diensten verwijs ik u naar mijn website www.cakmakci.nl

Tijdens de training probeer ik een goede balans te vinden tussen alle tennis facetten: Techniek : alle slagen aanleren zodat je een complete tennisspeler wordt. Tactiek : hoe speel je punten en maak je de juiste keuzes tijdens wedstrijden. Conditie : versterk je conditie met actieve en uitdagende tennisoefeningen. Mentaliteit : trainen binnen je comfortzone en er buiten maakt je mentaal weerbaar (focus en mindset)

Mijn tennis filosofie: Tennis begint met succesbeleving en spelplezier.

Tot snel op de tennisbaan!

Met sportieve groet,
Ohannes Cakmakci


Sandra Gerrits-Veldhuis

Persoonlijk

Ik ben Sandra en ik woon in Vriezenveen. Op mijn tiende ben ik begonnen met tennissen bij de Molenhoek in Aadorp, daar speel ik aan aantal jaar op zaterdag competitie mix 2de klasse. Hiervoor speelde ik een paar jaar zaterdag mix 2de klasse in Wierden. Sinds vorig jaar speel ik ook competitie bij de Veenhorst, hier tennis ik in een damesteam 1ste klasse. Af en toe speel ik nog dubbeltoernooien in categorie 4.

Vanaf 2014 geef ik in Aadorp tennistrainingen aan de jeugd, dat doe ik daar nog steeds. In oktober 2015 heb ik mijn licentie gehaald en ik geef vanaf april 2016 tennistrainingen aan de jeugd bij de Veenhorst. Naast het verzorgen van trainingen denk ik actief mee met de jeugdcommissie en begeleid ik daar waar nodig is, ik geef schooltennis op verschillende basisscholen om kinderen kennis te laten maken met tennis. Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker aan het bewegen zijn en hier ook veel plezier in mogen beleven. Ik vind het geven van tennistrainingen en verdere taken een ontzettende leuke afwisseling met mijn werk in het basisonderwijs.


Gert-Jan Kortman

Persoonlijk

Sinds 2008 geef ik parttime trainingen bij Tennis- en padelschool Twente. Bij de start van padel in Nederland ben ik bij TEZ nauw betrokken geweest bij de padel en heb destijds actief spelers betrokken, clinics gegeven en velen enthousiast gemaakt. De afgelopen jaren heb ik zelf veel tennistoernooien gespeeld in de regio. Als veteranentennisser (dat ben je al vanaf je 35e) ben ik Nederlands kampioen geweest in het herenenkel en de herendubbel. Hierdoor mocht ik voor de KNLTB 2x voor het nationale veteranenteam uitkomen. Ik ben supertrots op mijn bronzen medaille die ik met het Nederlands veteranen tennisteam op het wereldkampioenschap in San Diego heb behaald. Ik heb met veel plezier aan recreanten- en wedstrijdspelers tennis- en/of padelles gegeven. Ik heb het altijd erg leuk gevonden om alle spelers op hun eigen niveau te helpen een betere speler te worden en daardoor nog meer plezier te laten beleven aan het spelletje. Ik hoop persoonlijk dat de mensen die ik begeleid net zoveel van sport gaan en blijven houden als ik doe.


Jeroen Renssen

  • Tennistrainer sinds 1996
  • Training volwassenen
  • Geboortejaar1978
  • LicentieKNLTB A en B
  • Telefoon29202471
Persoonlijk

Ik tennis al meer dan 20 jaar bij de Veenhorst en speel competitie op zaterdag, 2e klasse. Leuk dat ik na jarenlang zelf tennissen ook een paar uur les mag geven op de Veenhorst. Lesgeven doe ik al meer dan 22 jaar bij verschillende verenigingen. Omdat ik zelf fulltime werkzaam ben in het onderwijs (Saxion), geef ik alleen in de avond een paar uur tennisles. Centraal in mijn lessen staat het verbeteren van de functionele techniek en bij het verlaten van de les het gevoel hebben echt gesport te hebben.


Jim Kwakkel

Persoonlijk

Ik woon in Enschede en heb ruim 15 jaar getennist, waarvan het grootste gedeelte op niveau “3”. Bijna 2 jaar geleden heb ik mijn tennisrackets weggegeven en ben ik overgestapt naar padel. Veel leuker! Sindsdien train ik veel met Bram Meijer en heb ik vorig jaar #4 van Nederland gestaan. Helaas ben ik inmiddels gezakt naar #10 vanwege een blindedarm operatie en wat blessureleed, maar ik ben alweer op de weg terug. Ik zit sinds kort ook in het Nederlands herenteam en mag in juni Nederland vertegenwoordigen tijdens de WK-kwalificatie! In november 2017 heb ik de cursus “padel instructeur” bij de NPB afgerond en ik geef vanaf nu de padellessen bij ATC Veenhorst. Ik heb daarnaast geen andere baan meer, dus het is een sprongetje in het diepe, maar ik vind het fantastisch om mijn kennis, kunde, en passie over te brengen op andere mensen. Ik hoop dan ook veel mensen binnenkort op de padelbaan te mogen ontmoeten!


Alwin Offereins

Persoonlijk

Mijn naam is Alwin Offereins en ik ben de vijfde tennistrainer van ATC Veenhorst. Eind jaren negentig, begin 2000, was ik ook trainer van de Veenhorst. Toen was ik verantwoordelijk voor de (jeugd)selectie. In die tijd had de vereniging zowel een jeugdteam als een seniorenteam in de Hoofdklasse van de KNLTB. In 1988 ben ik als trainer met een A-licentie begonnen en ook toen gaf ik een paar uurtjes les op de Veenhorst. Je kunt met recht zeggen dat ik bekend ben met de club. Ik vond en vind het dan ook heel fijn om weer terug te zijn. In 1994 heb ik mijn B-licentie gehaald en vier jaar later ging ik op voor m’n C-licentie, de Coachopleiding. Die laatste is nogal bijzonder omdat dat een opleiding is waar je alleen toegelaten wordt door middel van je CV. Ook moet je een bijzonder goede wedstrijdervaring hebben. Dat laatste is bij mij niet om over naar huis te schrijven maar mijn CV bleek voldoende te zijn. Het is ook een bijzondere opleiding omdat het soms wel acht jaar kan duren voordat de bond vindt dat er voldoende aanmeldingen zijn met de juiste staat van dienst. Zowel tijdens de B als de Coach opleiding heb ik mogen delen in de oneindige kennis van Frank van Fraayenhoven, mijns inziens de beste opleider ter wereld. Van zijn visie en kijk op tennis maak ik nog dagelijks gebruik. Het stelt me in staat om steeds weer vernieuwend te zijn op de baan. Nu ik weer terug ben op de tennisbaan als tennisleraar, na een afwezigheid van vijf jaar, merk ik dat ik veel energie haal uit de tennislessen. Ik vind het prachtig om weer m’n kennis te mogen delen met mensen die bijzonder geïnteresseerd zijn in de sport.

Mijn visie is in het kort te omschrijven als: het spel van de tennisser staat centraal. Daarom kom ik ook vaak kijken naar wedstrijden. Vanuit dat spel bekijk ik wat het meest essentiële is wat verbeterd dient te worden. Daarop formuleer ik een doel van waaruit vanzelf een oefening rolt. Ik moedig spelers dan ook graag aan mee te doen aan allerlei soorten competitie en toernooien.