Jeugd Open Weusthag 2013

groot 3

 

Van  1 t/m 7 juli vond in Hengelo het  jeugd Open Weusthagtoernooi plaats.

Dit jaar was het alweer de derde keer dat dit leuke toernooi plaatsvond. Ook nu was er  weer een aantal jeugdselectieleden van de Veenhorst, dat zich had ingeschreven.

In de jongens enkel t/m 10 jaar won  Jordi Blankenstijn zijn 2 poulkewedstrijden met ruime cijfers. Zijn finalepartij wist hij helaas niet te winnen, maar zijn tweede plaats leverde hem toch een mooie beker op.

Noah Nawijn deed mee in de JE12 (jongen enkel t/m 12 jaar). In de poule heeft hij alleen verloren van de uiteindelijke winnaar in de JE12. Noah had zich wel geplaatst voor de kwart finale maar wist deze wedstrijd niet te winnen.

In de ME17 (meisjes-enkel t/m 17) deden Maud Weghorst, Janne Heuvelman, Megan Bruins en Myrthe Grobben mee.  Janne speelde in de poule al tegen Maud. Maud en Megan troffen elkaar in de halve finale, die Maud won. Myrthe bereikte ook de halve finale, maar verloor helaas. Maud  wist haar finalewedstrijd met ruime cijfers te winnen. Deze overwinning was voor Maud haar derde winst in de drie opeenvolgende toernooien, waaraan zij heeft meegedaan nl. de Open Bornse Kampioenschappen, het Open Veenhorst toernooi (winst in de DE6) en het Open Weusthag 2013.

In de MD 17 (meisjes dubbel 17) hebben Megan en Janne en Maud en Caroline Wemmenhove meegedaan. Megan en Janne verloren hun halve finale, Maud en Caroline bereikten de finale, maar verloren deze dus waren zij uiteindelijk tweede.

Tomas Wijnen heeft deelgenomen aan de JE17 (jongens enkel 17). De poulewedstrijden won hij vrij gemakkelijk; in de kwart finale trof hij een sterke tegenstander, maar ook deze won hij gemakkelijk. In de halve finale speelde hij tegen de  speler, die als eerste geplaatst was. Het werd een spannende wedstrijd, die in 3 sets door Tomas gewonnen werd. Zijn finale wedstrijd wist Tomas ook te winnen, wat betekende dat hij dus eerste werd.

Naast de beker ontvingen de finalisten een ijsbon  te besteden bij van der Poel ijs in Hengelo.

De trainer van de jeugdselectie, Ohannes Cakmaci, gaf aan erg trots te zijn op zijn spelers/speelsters en was zeer tevreden met de behaalde resultaten.

De  organisatoren van het toernooi hopen dat de leden van de Veenhorst volgend jaar weer inschrijven voor hun toernooi.

Pin It

Comments are closed.