logo atc veenhorst

Grote Clubactie 2023

Algemeen
We doen al jaren mee aan de Grote clubactie. Er wordt goed verkocht door onze jeugd. De opbrengsten worden aan de jeugd besteed. Aan materiaal en aan activiteiten. Zo is de muurschildering die afgelopen zomer op de muur naast de ingang naar de hal is aangebracht mede mogelijk gemaakt door wat de Grote clubactie oplevert. Gaaf toch? Dit jaar willen we met de opbrengst een leuke dag op het park organiseren voor de basisschool-jeugd en voor de oudere spelers is een dagje uit, bijvoorbeeld naar een tennistoernooi.

Wat is dat nou precies, die Grote Clubactie?
De Grote Clubactie is een stichting die zich inzet voor verenigingen door een loterij te organiseren. Deelnemende verenigingen kunnen geld ophalen door loten te verkopen. De prijs is niet mis. Iemand wint gewoon 100.000,- euro. Naast deze hoofdprijs zijn er veel andere prijzen te winnen. ATC Veenhorst gelooft in dit initiatief en doet graag mee.
Wil je alles precies weten? Kijk dan op de site van de stichting Grote Clubactie.

Hoe werkt het?
Erg eenvoudig. Er moeten loten worden verkocht. De loten worden van de stichting Grote Clubactie gekocht en door leden van onze vereniging verkocht. De marge op de verkoop is groot. De loten worden verkocht voor 3,- en kosten 0,60. Een marge van 80%. Dat geld is voor de club.
Maar is het niet gewoon een commercieel initiatief? Nee, de organiserende instantie heeft geen winstoogmerk. Maar er wordt wel veel gedaan om de actie onder de aandacht te brengen. Dat kost geld, daarom is 20% per lot nodig voor de stichting.

Wie verkoopt de loten?
Iedereen binnen de vereniging kan in principe loten verkopen. Bij ATC Veenhorst verkoopt de jeugd de loten. Onze jonge spelers zijn ingedeeld in teams. Elke lesgroep is een team. De teams proberen zoveel mogelijk loten te verkopen, want voor het beste team is er een prijs. Ook is er prijs voor de beste verkoper.
De loten worden betaald door een eenmalige machtiging tot afschrijven te geven. Dat kan doordat de koper (oma, opa, etc.) een machtigingskaartje invult uit het verkoopboekje dat elke verkoper van ons krijgt. Maar veel handiger is het om de QR code die op dat boekje staat te laten scannen. Dan ga je meteen naar de persoonlijke verkooppagina van de verkoper en daar kun je de loten meteen betalen.

Het lotnummer staat op het (digitale) bankafschrift en na de trekking op 6 december 2022 is bekend of er een prijs op is gevallen.

Online verkoop
Het is ook mogelijk om via internet een lot van ATC Veenhorst te kopen. Via deze verkooppagina kan een koper direct online een of meer loten kopen. De lotnummers worden vermeld op de bankafschrijving. Door de link (https://lot.clubactie.nl/lot/atc-veenhorst/4894732) naar de verkooppagina te delen (via Whatsapp, of email, of social, of ..) kun je gemakkelijk bekenden uitnodigen onze club te sponsoren door een paar loten te kopen.

Men kan ook gewoon deze QR code scannen

Superloten
Dit lot vertegenwoordigt 50 normale loten. Het lot kost €150,-. De koper ontvangt daarvoor 50 lotnummers en maakt dus ook 50x kans op een prijs. Een Superlot kan middels eenmalige afschrijving worden betaald. De lotnummers komen dan op de afschrijving te staan.

Een Superlot wordt meestal gekocht door een bestaande sponsor, of een bedrijf die de vereniging wil ondersteunen.

Wie koopt loten?
Vader, moeder, opa, oma, broer, zus, tante, oom, neef, nicht, vriend(je), vriendin(netje), buurman, buurvrouw, klasgenoot, collega, sponsor, etc. Eigenlijk komt iedereen ervoor in aanmerking. Iedereen die bereid is om een leuke prijs te winnen. Bijvoorbeeld een ton aan euro’s. En een beetje een warm gevoel bij onze tennisvereniging helpt ook. Of gewoon een zwak voor de verkoper. De reden om te kopen maakt niet zoveel uit. Als er maar gekocht wordt.

De Grote Clubactie bij ATC Veenhorst
Veenhorst start met de Grote Clubactie tegelijk met de rest van het land op zaterdag 23 september. De jeugdleden krijgen in die week tijdens de training hun persoonlijke boekje met loten.

Tussenstand Superloten
Deze sponsors hebben een Superlot gekocht en ondersteunen daarmee onze jeugd. Bedankt!!

 • Aermast, Jeroen Looms
 • Autocrew Christiaans, Vincent Groothedde
 • TeamCreative, Marvin Oude Avenhuis
 • Hét Wooncentrum, Martine Ganzeboom
 • VanLing ICT, Sjors van Ling
 • W. Jansen Taxaties, Wout Jansen
 • Tennishal Schelfhorst, Andre de Kroon

Wil je ook een Superlot? Mail even naar groteclubactie@atc-veenhorst.nl en wij zorgen ervoor.

Praktische informatie

 • Hoe kom ik aan een boekje met loten?
  De jeugdleden krijgen vanaf 18 september zo’n boekje via de trainer. Wil je (een extra) boekje ontvangen? Stuur even een mail naar groteclubactie@atc-veenhorst.nl. Als je niet traint maar je wilt wel meehelpen met de verkoop en kans maken op de prijzen, dan mag je ook gerust om een boekje vragen!
  De boekjes moeten uiterlijk op 3 november 2023 ingeleverd worden bij de trainer of bij de bar van het restaurant.
 • Wanneer is de trekking?
  Op 29 november maakt stichting Grote Clubactie de uitslag van de trekking bekend en worden de winnende loten gepubliceerd.
  Wij hebben op 29 december, tijdens het Oliebollentoernooi nog onze eigen trekking. Dan wordt ook de opbrengst van de actie bekendgemaakt en worden de jeugdverkopers in het zonnetje gezet.
  We registreren alle verkopen op naam. Alle verkochte loten gaan in een bak en daaruit trekken we de winnaars van onze eigen prijzen. De Superloten tellen voor deze trekking niet mee. Het gaat om onze jeugd.
 • Wat kan ik winnen?
  De hoofdprijs is €100.000,- en de tweede prijs is een auto. Alle prijzen vind je op deze Grote Clubactie pagina.