Grote Clubactie 2018


Ook dit jaar doet ATC Veenhorst mee met de Grote Clubactie. Van de opbrengst willen we het speelveld graag mooi inrichten.

Algemeen
De afgelopen drie jaar deden we ook mee aan de Clubactie. Er werd goed verkocht door onze jeugd. De
opbrengsten werden altijd aan de jeugd besteed. Aan materiaal en aan activiteiten. Zo is vorig jaar tri-tennis
aangeschaft.

Dit jaar halen we geld op voor de inrichting van het speelveld. ‘Speelveld?’, denk je misschien. We bedoelen het grasveld direct links van de ingang van de tennishal. Daar stonden eerst een glijbaan en een draaimolen. Oh ja, er stond ook een boom. Er lag ook gras. Soort van gras. We hebben het veldje de afgelopen weken geschikt gemaakt voor een aantal fraaie nieuwe toestellen. Kijk hier maar eens nieuw gras voor speelveld.

Wat is dat nou precies, die Grote Clubactie?
De Grote Clubactie is een stichting die zich inzet voor verenigingen door een loterij te organiseren. Deelnemende verenigingen kunnen geld ophalen door loten te verkopen. De prijs is niet mis. Iemand wint gewoon 100.000,- euro. Naast deze hoofdprijs zijn er veel andere prijzen te winnen. ATC Veenhorst gelooft in dit initiatief en doet graag mee.
Wil je alles precies weten? Kijk dan op de
site van de stichting Grote Clubactie.

Hoe werkt het?
Erg eenvoudig. Er moeten loten worden verkocht. De loten worden van de stichting Grote Clubactie gekocht en door leden van onze vereniging verkocht. De marge op de verkoop is groot. De loten worden verkocht voor 3,- en kosten 0,60. Een marge van 80%.
Maar is het niet gewoon een commercieel initiatief? Nee, de organiserende instantie heeft geen winstoogmerk. Maar er wordt wel veel gedaan om de actie onder de aandacht te brengen. Dat kost geld, daarom is 20% per lot nodig voor de stichting.

Wie verkoopt de loten?
Iedereen binnen de vereniging kan loten verkopen. Er zijn loten voor de losse verkoop, loten die je koopt door een eenmalige machtiging af te geven en Superloten. Bij ATC Veenhorst verkoopt de jeugd de meeste loten. We gebruiken dan de eenmalige machtiging, zodat de kinderen niet met contant geld over straat hoeven. Want, dat doen ze! Ze gaan de buurt langs om bij de mensen aan de deur loten te verkopen. Hart voor de zaak!

Eenmalige machtiging
De loten zitten per 20 stuks in een boekje. De koper schrijft wat gegevens op en machtigt daarmee de Grote Clubactie een bedrag van de zijn/haar rekening af te schrijven. Het lotnummer staat op de afschrijving en is dus te zien op het bankafschrift. De Grote Clubactie houdt bij hoeveel loten de vereniging heeft verkocht en stort aan het einde van de actie het bedrag op de rekening van de vereniging.

Losse verkoop
Het lot wordt door de koper contant betaald aan de verkoper. Het lot heeft een nummer en dat nummer geeft recht op de prijs (als het nummer getrokken wordt). De verkoper levert het geld in bij de vereniging.

Online verkoop
Het is ook mogelijk om via internet een lot van ATC Veenhorst te kopen. Via
deze verkooppagina kan een koper op ‘Steun ons’ klikken en vervolgens de benodigde gegevens invoeren. De lotnummers worden vermeld op de bankafschrijving. Door de link (https://clubactie.nl/actie/AlmeloseTennisclubVeenhorst) naar de verkooppagina te delen (via Whatsapp, of email, of social, of ..) kun je gemakkelijk bekenden uitnodigen onze club te sponsoren door een paar loten te kopen.

Superloten
Dit lot vertegenwoordigd 50 normale loten. Het lot kost €150,-. De koper ontvangt daarvoor 50 lotnummers en maakt dus ook 50x kans op een prijs. Een Superlot kan middels eenmalige afschrijving worden betaald. De lotnummers komen dan op de afschrijving te staan. Zo’n lot kan ook contant worden betaald. Dan stuurt de Grote Clubactie 50 loten op naar de koper.

Een Superlot wordt meestal gekocht door een bestaande sponsor, of een bedrijf die de vereniging wil ondersteunen.

Wie koopt loten?
Vader, moeder, opa, oma, broer, zus, tante, oom, neef, nicht, vriend(je), vriendin(netje), buurman, buurvrouw, klasgenoot, collega, sponsor, etc. Eigenlijk komt iedereen ervoor in aanmerking. Iedereen die bereid is om een leuke prijs te winnen. Bijvoorbeeld een ton aan euro’s. En een beetje een warm gevoel bij onze tennisvereniging helpt ook. Of gewoon een zwak voor de verkoper. De reden om te kopen maakt niet zoveel uit. Als er maar gekocht wordt.

De Grote Clubactie bij ATC Veenhorst
Veenhorst start met de Grote Clubactie in de week van 1 oktober. De jeugdleden krijgen in die week van de trainer hun persoonlijke boekje met loten.

Tussenstand Superloten
Deze sponsors hebben een Superlot gekocht en ondersteunen daarmee onze jeugd. Bedankt!!

 • W. Jansen Taxaties o.z.
 • Studio MAD
 • Haarstudio Ilse
 • Aannemersbedrijf W. Ruiter
 • VanLing ICT
 • Het Wooncentrum
 • TeamCreative
 • de Transporters
 • TRIMM
 • Aermast
 • Tennishal “Schelfhorst”

Wil je ook een Superlot? Mail even naar groteclubactie@atc-veenhorst.nl en wij zorgen ervoor.

Praktische informatie

 • Hoe kom ik aan een boekje met loten?
  De jeugdleden krijgen vanaf 1 oktober zo’n boekje via de trainer. Wil je (een extra) boekje ontvangen? Stuur even een mail naar
  groteclubactie@atc-veenhorst.nl. Als je niet traint maar je wilt wel meehelpen met de verkoop en kans maken op de prijzen, dan mag je ook gerust om een boekje vragen!
  De boekjes moeten uiterlijk op 18 november 2018 ingeleverd zijn bij de trainer of bij de bar van het restaurant.
 • Wanneer is de trekking?
  Op 13 december trekt de stichting Grote Clubactie de winnende loten.
  Wij hebben op 29 december, tijdens het Oliebollentoernooi nog onze eigen trekking. Dan wordt ook de opbrengst van de actie bekendgemaakt en worden de jeugdverkopers in het zonnetje gezet.
  We registreren alle verkopen op naam. Alle verkochte loten gaan in een bak en daaruit trekken we de winnaars van onze eigen prijzen. De Superloten tellen voor deze trekking niet mee. Het gaat om onze jeugd.
 • Wat kan ik winnen?
  De hoofdprijs is €100.000,- en de tweede prijs is een auto. Alle prijzen vind je op deze Grote Clubactie pagina.
 • Hoe kom ik aan losse loten?
  Als je loten wilt verkopen zonder dat mensen een eenmalige machtiging moeten afgeven, dan stuur je een mail naar groteclubactie@atc-veenhorst.nl. Geef even aan hoeveel loten je wilt ontvangen en zet je telefoonnummer in de mail. Wij zorgen dan dat je de loten krijgt. Je kunt losse loten verkopen tot 12 december. Telefonisch of per mail spreken we dan een moment af waarop het ontvangen geld overhandigd kan worden.