10 jarig Jubileum 50+ tennis ATC Veenhorst

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Kees van Asselen, Chris Frenks en Anton Klein Robbenhaar (inmiddels gepensioneerd tennisleraar) de aanzet hebben gegeven tot het 50+ tennis bij ATC Veenhorst. Onder begeleiding van bestuurslid Joke van Goor werd e.e.a. opgezet en met hulp van de gemeente een wervingsactie begonnen in de omliggende wijken.

Op maandag- en woensdagmorgen en vrijdagmiddag wordt er gespeeld. Gemiddeld zijn er zo’n 30 tennissers aanwezig. Middels een kaartsysteem wordt er een indeling gemaakt met het beschikbaar aantal personen, waarbij er in principe wordt gedubbeld. Een vaste commissie regelt dit. Komen en gaan is vrij. Men kan 1 of meerdere partijen spelen. Speeltijd per ronde is 40 minuten.

Op vrijdagmiddag kan er gezellig worden nagezeten en bijgepraat, maar ook dit is vrijblijvend en juist dat, en het grote sociale aspect heeft gezorgd voor het succes en de grootte van de groep, die inmiddels in de loop der jaren is uitgegroeid tot meer dan 80 personen.

Het jubileum werd gevierd met een sportief toernooi waarna er onder het genot van een drankje en een hapje herinneringen werden opgehaald. Er werd gememoreerd aan Chris, die helaas 2 jaar geleden overleden is, maar nog tot kort voor zijn overlijden een vaak en graag geziene gast bij het 50+ tennis was. Daarna werd er vol overgave geluisterd naar de wetenswaardigheden en verhalen van Thea Kroese. De sfeer was geweldig en na afloop hiervan konden de deelnemers genieten van een heerlijk Indisch buffet.

Al met al een leuke dag om op terug te kijken.

Tennissen is een leuke sport voor jong en oud. ATC Veenhorst biedt mogelijkheden te over. Meer weten? Kijk op www.atc-veenhorst.nl of ga eens langs bij de vereniging om een kijkje te nemen. Het park is gelegen aan de Veenelandenweg 3 te Almelo.

 

14 50+ toernooi.1

 

Pin It

Comments are closed.